Otthon

Klausztrofóbiások rémálma: kapszulafogadó

Ha szeretnéd magad úgy érezni, mint egy lépes mézbe zárt méhecske, és épp Sanghajban bandukolsz, akkor semmiképp ne hagyd ki a hamarosan megnyíló kockaszállodát. Igazi közösségi élmény!

A legújabb „kapszulafogadó” Kínában, a sanghaji vasútállomás közelében található. Területe több mint 300 négyzetméter, és 68 kockát foglal magába, ezekbe vackolódva pihenhetik ki magukat a vendégek – már ha jól bírják a bezártságot.

Egyelőre a személyzet tagjai tesztelik a körülményeket.
Egyelőre a személyzet tagjai tesztelik a körülményeket a kínai hotelben.

És hogy mi fér el egy ekkorka lyukban? Például konnektorok, óra, lámpa, sőt még egy síkképernyős televízió is, tehát elvileg minden, ami a kényelmes pihenéshez szükséges. Emellett a vendégek vezeték nélküli internetszolgáltatást is igénybe vehetnek. 

Klausztrofóbiások rémálma: Kapszula fogadó

Persze nincs új a nap alatt: Japánban már több mint 30 éve üzemelnek pár négyzetméternyi alapterületű, hálófülkés szállodák. A kapszulákat alváson kívül nemigen használhatjuk másra, legfeljebb tévézésre – minden egyéb tevékenység a „barakkon” kívül történik.

Kiotóban tavaly decemberben nyílt meg az első dizájn-kapszula hotel, a Hotel 9h.
Kiotóban tavaly decemberben nyílt meg az első dizájn-kapszulahotel,
a Hotel 9h.

 

A fülkéknél is meglepőbb azonban, hogy a Hotel 9h nem koedukált: hölgyek és urak külön folyosót, fürdőt, liftet használhatnak a szállodában.
A fülkéknél is meglepőbb azonban, hogy a Hotel 9h nem koedukált:
hölgyek és urak külön folyosót, fürdőt, liftet használhatnak a szállodában.

 

Kapszula fogadó: klausztrofóbiások rémálmaSzerelmem, Sanghaj
Hogyan lehet valaki szerelmes egy városba? És hogyan lehet valaki szerelmes pont Sanghajba? A tömegbe, a tülekedésbe, a szagokba? Olvass bele Sóvári Mónika Sanghajból küldött élménybeszámolóiba, és megérted majd, miért jó itt élni. Bővebben: http://sanghaj.blog.nlcafe.hu/ »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top