Otthon

Kortárs kiállítások a 18. Műgyűjtők éjszakáján

Hat kortárs kiállítás, két tematikus tárlat és egy dzsesszkoncert is szórakoztatja az érdeklődőket csütörtökön a 18. Műgyűjtők éjszakáján a budapesti Falk Miksa utcában és a környékén.
Kortárs kiállítások a 18. Műgyűjtők éjszakáján

Kirándulástipp: hóvirágszőnyeg az alcsútdobozi arborétumban »

A Kálmán Makláry Fine Arts Gallery Csernus Tibor alkotásaiból szervez kiállítást, melyet Kratochwill Mimi művészettörténész és Lajta Gábor festőművész nyit meg. Konok Tamás Kossuth-díjas festőművész elmúlt húsz évben készített Mikroludium sorozatából mutat be ötvenhárom darabos válogatást a Prestige Galéria, a kiállítást Kozák Csaba művészeti író nyitja meg.

A Pintér Galéria és Aukciósházban Szent Patrik napja tiszteletére az ír nagykövetség az ír–magyar kapcsolatok egyik szimbolikus tárgyának bemutatását vállalta: a tárlaton a győri Könnyező Szűz Mária kegykép történetét, valamint a kegytárgyhoz kapcsolódó válogatást láthat a közönség a győri kincstár egyházi gyűjteményéből. Az est második programja Prutkay Péter Dobozolt kor-képek című kiállítása, melyet Wehner Tibor nyit meg.

Kortárs kiállítások a 18. Műgyűjtők éjszakáján

Az Artkatakomba Erdős Mária első önálló tárlatának ad helyet Plüss Projekt címmel, az alkotások között maga a művész kalauzolja a látogatókat. A Bardoni Galériában Makláry Kálmán festőművész legújabb absztrakt alkotásaival ismerkedhetnek meg a látogatók, akik a B55 galériában Gál András budapesti és Dirk Ratke berlini művész közös tárlatát tekinthetik meg.

18. Műgyűjtők éjszakája

Mikor? 2011. március 10., csütörtök, 17–24 h
Hol? Budapest V. kerület, Falk Miksa, Balaton, Markó utca és Szent István körút
www.mugyujtokejszakaja.hu »

Egy nem mindennapi magángyűjtemény darabjait mutatja be tárlatvezetéssel a MissionArt Galéria: a művek nagy része a két világháború közötti magyar művészetet reprezentálja olyan kiemelkedő alkotókkal, mint Aba-Novák Vilmos, Basilides Barna, Bene Géza, Gábor Jenő, Ferenczy Noémi, Kádár Béla, Perlrott Csaba Vilmos, Schönberger Armand és Vörös Géza.

A Nemes Galériában XIX. és XX. századi magyar festmények, grafikák, valamint régi külföldi mesterek alkotásaiból kaphatnak ízelítőt az érdeklődők, az Artcore Antik & Designban pedig megismerkedhetnek a kényelmet és használhatóságot az igényes egyediséggel ötvöző XX. századi bútorokkal is. Ezúttal sem marad el a már megszokott dzsesszest a Pintér Galériában: 20.30-tól a Grencsó és barátai formáció koncertezik.

A Műgyűjtők éjszakájának összes programja ezúttal is ingyenes.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top