Otthon

Takarításra fel!

"Össze kell szednem az erőmet a tavaszi nagytakarításhoz..." Halogatni lehet, de elbliccelni nem érdemes, mert nem egy higiénikus megoldás. Viszont kaphatunk segítséget is hozzá!

Nem a legkellemesebb feladat, nem tudjuk kipipálni tíz perc alatt, de nagyon sokat nyerünk vele. A tavaszi nagytakarítás eredménye: rendezett viszonyok a ruhásszekrényben, kiselejtezett téli limlomok, csillogó ablaküvegek, illatos függönyök és higiénikus tisztaság. Külsőleg. Belül pedig jóleső, boldog elégedettség. Egy angol tanulmány szerint az emberek 57%-a kifejezetten kielégítő érzésnek éli meg a takarítást, 83% pedig boldogabb, ha tiszta az otthona.

Takarításra fel!

 

Egy alapos nagytakarításhoz mindenkinek megvannak a nyerő módszerei, bevált trükkjei, de sosem árt rápillantani néhány egyszerű tippre, hátha találunk köztük bevethető újdonságot:

 

    1.  A listák itt is segítenek. Ha felírjuk és összegezve átgondoljuk a teendőket, reálisabban tudjuk felmérni és beosztani az elvégzésükhöz szükséges időt.
    2.  Az akció közben hallgassunk tempós, dinamikus zenét. Így a hangulatunk és energiaszintünk is a topon marad.
    3.  Kivel ne fordult volna elő, hogy takarítani kezdett, de végül a kanapén, sorozatnézés közben érte az este? Kerüljük tehát a figyelemelterelő dolgokat a lakásban, hacsak nem akarjuk heteken át húzni a nagytakarítást…
    4.  Racionalizáljuk a háztartást! A takarítás is gyorsabban megy, ha csak annyi dolgot tartunk a lakásban, amennyit rendezetten el is tudunk pakolni. Melyik családnak van szüksége húsz konyharuhára, vagy harminc törülközőre? Ajándékozzuk el a felesleget, és garantáltan nő a rend és tisztaság.
    5.  Dobozok, fiókok, iratrendezők, plusz polcok. Rejtsük el, amit lehet, és így a takarítás is könnyebb, ráadásul jobban érvényesülnek a dísztárgyaink és kiegészítőink is.
    6.  Tisztaság, ahol igazán fontos! Hiába csillognak a kilincsek, tökéletesen tiszta az ablak, ha közben a hűtőszekrény higiéniája elhanyagolt. A konyhában több baktérium halmozódhat fel, mint a WC környékén – ennek megfelelően kell takarítanunk és fertőtlenítenünk is.
    7.  Csak jó eszközzel dolgozzunk! Abban az esetben, ha profi eredményt akarunk, szerelkezzünk is fel a munkához. A textil törlőrongyokban a különböző kórokozó baktériumok könnyebben elszaporodnak,  így ahol lehet, inkább jó minőségű háztartási papírtörlővel tisztítsunk. A papírtörlő használata praktikus és sokoldalú, mivel a lakás bármely területén kiválthatja a textilkendők alkalmazását. Nem kell mosni, szárítani és könnyen kezelhető.

 

Takarításra fel!

Persze minden tippnél hasznosabb, ha valakitől kézzelfogható segítséget kaphatunk. Fogjuk be tehát párunkat is, vagy éppen bízzunk a szerencsében: prémium minőségű háztartási papírtörlőkkel például most komplett nagytakarítást (amit egy profi takarító csapat végez Ön helyett) vagy vadonatúj háztartási gépeket nyerhetünk. Zewa nyereményjáték bővebben.

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top