Otthon

Ne dobd ki! Hasznosítsd újra!

Nem minden hulladék, ami annak látszik! Mielőtt a szemétbe dobnád a banánhéjat, vagy épp az elárvult zoknit, olvasd el tippjeinket!

Ne dobd ki! Hasznosítsd újra!Használt alufólia

A gyűrött alufóliát dörzsiszivacsként hasznosíthatod újra. Formázz belőle kézre álló gombócot, és tisztítsd meg vele a zsíros edényeket.

 

 

BanánhéjNe dobd ki! Hasznosítsd újra!

Ha szereted a banánt, azzal a rózsáid is jól járnak, a banánhéj ugyanis kiválóan alkalmas a rózsák trágyázására. A héjakban lévő kálium táplálja és ellenállóbbá teszi a rózsatöveket. Nincs más dolgod, mint a bokrok tövében elásni a héjakat.

 

Ne dobd ki! Hasznosítsd újra!Pukkanós fólia

A pukkanós fólia játéknak sem rossz, de alkalmas arra is, hogy a gyümölcsöket megóvd a megnyomódástól. Béleld ki pukkanós fóliával azt a dobozt vagy rekeszt, amiben a gyümölcsöket szoktad tartani!

 

„Elárvult” zokniNe dobd ki! Hasznosítsd újra!

Az elárvult, fél pár zoknik kábelrendezőként kezdhetnek új életet. Vágd ki a zokni orrát, húzd a kábelekre, így búcsút mondhatsz a ronda, kócos kábelrengetegnek.

 

Ne dobd ki! Hasznosítsd újra!Post-it

A feleslegessé vált jegyzeteket tartalmazó post-itekkel könnyedén kitakaríthatod a számítógéped billentyűzetét. Csúsztasd a cetlik ragacsos felületét a billentyűk közé és lassan húzd végig: a résekben összegyűlt por és a morzsák ráragadnak a cetlire.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top