Otthon

Megépítették a világ legmagasabb legótornyát

A brazíliai Sao Paolo városában gyerekek és felnőttek együttes erővel döntötték meg a legótorony-építés világrekordját.

Megépítették a világ legmagasabb legótornyátDániából érkezett szakemberek irányítása alatt hatezer ember négy napon át dolgozott a rekorder építményen, mely végül 31,19 méter magas lett. A toronyba közel félmillió legókockát építettek be, az utolsó darabokat a világhírű brazil labdarúgó, Cafu tette a helyére.

Az első, 13 méter magas világrekorder legótornyot még 1980-ban Nagy-Britanniában építették, majd újabb és újabb rekorddöntésekre került sor Németországban, Izraelben, az Egyesült Államokban, Új-Zélandon, Dél-Koreában, Oroszországban, Norvégiában, Japánban, illetve legutóbb tavaly Chilében.

„Az interaktív eseményen családok és iskolák is részt vettek. Összehangolt csapatmunkára volt szükség ahhoz, hogy Brazília megdönthesse a legótorony-építés világrekordját” – magyarázta Roberio Esteves, a Lego vállalat brazíliai vezetője egy helyi lapnak. „Megmutattuk a világnak, hogy mi is nagyon szeretünk legózni” – büszkélkedett ugyanitt a 13 éves Gabriel Santos, aki szintén hozzájárult a rekord megdöntéséhez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top