Otthon

Kiszínezik a szürke tereket

A Let’s Colour Településszépítő Egyesület pályázatot írt ki Magyarország közösségi területeinek színesítésére. Te is beleszólhatsz, hogy ki legyen nyertes!
A pályázat célja, hogy hazánk néhány lehangoló állapotú, színtelen köztere színesebbé, hangulatosabbá válhasson, ezzel is javítva használóinak életminőségét. 
 
A pályázatra az ország minden részéből érkeztek pályamunkák, főleg lakóközösségektől, oktatási intézményektől és alapítványoktól. A legjobb kétségkívül az lenne, ha a szimpatikusabbnál szimpatikusabb tervek mindegyike megvalósulhatna, a most folyó versenyből azonban legfeljebb három pályázat kerülhet ki győztesen. Elképzelhető, hogy egy 223 fős zsákfalu, Gagybátor középületei, Vác főutcája, vagy épp a gödi vasútállomás aluljárója szépülhet meg, de versenyben van többek között a Menhely Alapítvány józsefvárosi szociális otthona, sőt a Városliget is.

A kiírásnak megfelelő és előzetes műszaki zsűrizésen átesett pályamunkák megtalálhatók az egyesület honlapján, ahol nem csupán nézegetheted őket, de szavazhatsz is a neked legjobban tetsző kezdeményezésre. A szavazatokat június 5. éjfélig várják. 

A legtöbb voksot begyűjtő projekt – vagy projektek – megvalósításához az egyesület és egyik vezető festékgyár biztosítja a szükséges eszközöket és a szakmai segítséget. A kivitelezésre legkésőbb 2011. augusztus 31-ig sor kerül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top