Otthon

Hétköznapi holmikból lesznek a legértékesebb emlékek

Felnőttként nagy becsben őrizzük a szüleinktől, nagyszüleinktől kapott vagy örökölt tárgyakat, és egyszer a gyerekeink is így lesznek ezzel. Nemcsak különleges holmikból lehetnek értékes emlékek, de egészen hétköznapiakból is. Tippek, miket érdemes megőrizned a gyerekeidnek.
Hétköznapi holmikból lesznek a legértékesebb emlékekValami a saját gyermekkorodból

Egy játékszer, egy könyv, ruhadarab vagy bármi egyéb, ami gyerekkorodból megmaradt: számodra is kedves, a gyerekeidnek pedig még inkább az lesz, idővel pedig akár generációról generációra szálló családi emléktárgy lehet belőle.

Emlékezetes alkalmak jelentéktelen tárgyai

Egy műanyag pohár az első születésnapi zsúrjáról, a rúzsod, amivel óvodásod alaposan összemázolta az arcát, amikor pár percre nem figyeltél… A jelentős vagy más okból emlékezetes eseményeket ne csak fotón vagy videón örökítsd meg, hanem őrizz meg belőlük egy-egy kézzelfogható tárgyat is!

Masinák

A mobiltelefonok, fényképezőgépek, laptopok a technikai fejlődésének köszönhetően néhány év alatt rohamosan elavulnak. Ócskavas helyett azonban bájos emléktárgy is lehet belőlük.

Valami ciki

Egy csúnya – de annál nagyobb meggyőződéssel hordott – ruhadarab, egy tökéletesen értelmetlen, de a maga idejében annál divatosabb játékszer vagy egy leselejtezett tinibálványposzter lányod szobájának faláról… Az évek múlásával ezek a „vállalhatatlan” emlékek egyre édesebbé és személyesebbé válnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top