Otthon

Már nem a kutya az ember legjobb barátja

Úgy tűnik, a számítógép napjainkra átvette "az ember legjobb barátja" titulust a kutyától. Elég személytelen fordulat...

Már nem a kutya az ember legjobb barátjaEgy brit állatvédő szervezet megbízásából több ezer kutyatulajdonos bevonásával készült felmérésből az derült ki, hogy a megkérdezettek 67 százaléka szívesebben tartózkodik a számítógépe „társaságában”, mint a kutyájáéban. A 18–24 éves gazdik körében ez az arány még magasabb: 71 százalék. Megállapították továbbá, hogy a férfi kutyatartók kétszer annyira hajlamosak a komputert előnyben részesíteni az állattal szemben, mint a nők.

„Manapság akár a számítógépedet is elviheted sétálni, feltéve, ha laptopod vagy táblagéped van. Már csak idő kérdése, és a komputer a papucsodat is képes lesz megrágni” – jegyezte meg viccesen Paul Allen, a kutatás egyik vezetője.

A szakember hozzátette ugyanakkor, hogy az internet térhódítása azért előnyökkel is járt az állatok számára, a gazdik ugyanis ezen keresztül rengeteg hasznos információhoz hozzáférhetnek az állattartásról.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top