nlc.hu
Otthon
Ez a világ legdrágább háza

Ez a világ legdrágább háza

Több mint 2300 milliárd forintba került a világ legdrágább háza, amit Svájcban húztak fel. Csak a terasza 388 négyzetméter.
Nézd meg milyen a ház
Nézd meg, milyen a ház belülről!

A svájci Zugi-tó partján elkészült a világ legdrágább háza. A 7,5 milliárd font – vagyis 2348 milliárd forint – értékű, arannyal, platinával és dinoszauruszcsontokkal díszített épületet az exlusivHAUS nevű cég építette Stuart Hughes építész tervei alapján.

A villát egy 2442 négyzetméteres telken építették öt éven át. Alapterülete 752 négyzetméter, ehhez tartozik egy 388 négyzetméteres terasz és egy 245 négyzetméteres borospince, valamint négy garázs.

Az építkezéshez 200 mázsa aranyat és platinát használtak fel. A padozatot meteoritkövekből rakták ki és 65 millió éves dinoszauruszcsontokkal díszítették.

A hírügynökségi jelentésből egyedül az nem derül ki, hogy ki a ház tulajdonosa, aki csak arannyal kirakott fürdőszobában képes fogat mosni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top