Otthon

72 centi széles a világ legkeskenyebb háza

Egy izraeli író, Etgar Keret megrendelésére épül a világ legkeskenyebb háza Lengyelországban, ami M-es méret felett használhatatlan.

A kívülről leginkább egy tamponra emlékeztető dizájnház legszélesebb pontja is csak 122 centiméter, míg a legkeskenyebb mindössze 72 centiméter lesz. Az épületet két emeletes ház közé suvasztják majd be Varsó Wola negyedében. 

Tamponház épül Varsóban

 

A Jakub Szczęsny építész által tervezett acélszerkezetes házban három szinten elfér a hálószoba, a dolgozószoba, a konyha és a fürdőszoba is, a helyiségek között lépcsőn, feljebb pedig létrán lehet közlekedni. A ház az egyik szomszédos épület rendszeréből nyeri majd az elektromos áramot, a víz- és csatornarendszere viszont független lesz. 

Az építkezés szeptemberben kezdődik és várhatóan decemberre fejeződik majd be. Az épület először mint művészeti installáció funkcionál majd, jövőre aztán a megrendelő valóban beköltözik. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top