Otthon

Mielőtt megesz a penész!

A falakat elcsúfító, sőt az egészségre is káros penész ideális otthona a magas páratartalmú lakás. A penészedésért felelős gombák leginkább a hideg évszakokban okoznak gondot, hiszen a levegőztetés hiánya miatt könnyebben tapadhatnak meg a falakon. Sokan csak beletörődve legyintenek - pedig nagyon sokat tehetünk a penész megelőzése érdekében!

A penész kialakulásáért magunk is felelősek vagyunk. A páratartalom már a lakásban való tartózkodással (levegővétel, kifújás) is nő, nem beszélve a forró vizes fürdésről, vagy a mosott ruhák kiteregetéséről, vagy éppen a főzésről.

Mielőtt megesz a penész!

Alapszabály ezért, hogy rendszeresen szellőztessünk, ne adjuk meg a penészgombáknak a megtelepedés lehetőségét! A ruhákat szárítsuk inkább jól levegőző helyiségben, a fürdőszoba ajtaját pedig hagyjuk nyitva fürdés után! A magas páratartalmat egy tál sóval is hatékonyan csökkenthetjük, amely magába szívja a nedvességet!

Mielőtt megesz a penész! Nehezebb a probléma, ha a penész a fal túlsó oldaláról érkezik. Sok esetben ugyanis a szomszéd helytelen fűtési módszere miatt a pára a mi oldalunkon csapódik le!

Beszéljünk vele, tisztázzuk a helyzetet, próbáljuk meg közösen megoldani a problémát!

A penészt szerencsére nemcsak megelőzni, hanem megszüntetni is lehet! 

Az Ultra Szavo penész elleni szer ugyanis hatékony a penész, az algák és a mikroszkopikus gombák eltávolításában!

A szert hatékonyan alkalmazhatjuk klórálló falon, csempén, vizes helyiségek fal- és padlóburkolatain, illetve a berendezési és felszerelési tárgyainak felületein, konyhai felületeken, valamint fafelületeken képződő penész megszüntetésére, bel- és kültérben egyaránt.

Mielőtt megesz a penész! A megtámadott felületet permetezzük le 10-20 cm távolságból a szórófej segítségével! Majd ha szükséges, 15-20 perc múlva a felületet tisztítsuk le vízzel, és hagyjuk megszáradni!

Az eredmény nem marad el: egészséges és takaros otthon, ahol nyugodt szívvel láthatunk mindenkit vendégül – kivéve a penészt!

 

További információ: www.szavo.eu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top