Otthon

Napkollektorok fűtik az iskolákat Győr mellett

Napkollektorokat szerelnek fel a téti kistérség több középületére, köztük iskolákra, sportöltözőkre, óvodai konyhákra 311 ezer eurós beruházás keretében, amelynek 85 százalékát európai uniós támogatás teszi ki.

Napkollektorok fűtik az iskolákat Győr mellettA támogatást a Magyarország–Szlovákia határon átnyúló együttműködési program keretében nyerték el – mondta Kukorelli László, a kistérségi társulás elnöke, téti polgármester pénteken az MTI-nek.
A téti kistérségben nyolc település tizenegy létesítményében oldják meg a melegvíz-ellátást és a fűtésrásegítést napkollektorokkal. Az év végén megkezdődhet a kivitelezés – mondta Regner Márta projektmenedzser.

A kistérségi központban, Téten jövőre bemutatóhelyet alakítanak ki, ahol a megújuló energiaforrások környezetkímélő hatásáról, gazdasági és más előnyeiről tájékoztatják a kisrégió lakóit.

 A csallóközi kistérség a megvalósításban előbbre tart, már több épületen működik a napkollektoros rendszer – mondta Marczell Zoltán, Kisudvarnok polgármestere. Kedvezőek a megtérülési idők is, van olyan létesítmény, ahol egy év alatt megtérül a beruházás, de a legnagyobb megtérülési idő sem hosszabb négy évnél – jegyezte meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top