nlc.hu
Otthon
Hidegben is színesen

Hidegben is színesen

Még a kopogó hidegben sem mindegy, mit látunk a teraszon. Ne essünk kétségbe, ha erre az ünnepek előtti nagy rohanásban, a takarítás kellős közepén jövünk rá.
Hidegben is színesen

 

Balkonládába már ne ültessünk, ahhoz túl késő van. Az összeszáradt egynyáriakat viszont távolítsuk el, hogy ne rontsák az összképet, csupaszon maradt helyüket pedig takarhatjuk fenyőgallyakkal, esetleg szintén örökzöld tiszafaágakkal – ez utóbbit kedves, piros bogyók díszítik.

A krizantém már lefutott, virággal is díszítő növények közül ilyenkor decemberben legföljebb az árvácska tartja már magát. Viszont itt a hangafélék, a minituják és törpefenyők szezonja, úgyhogy teraszügyben leginkább ezeket érdemes bedobni, de a bátrak még mindig próbálkozhatnak díszkáposztával is.

A választott növényeket állítsuk cserepestül dekoratív kaspóba, így jobban érvényesül díszítő hatásuk. Nem árt bekalkulálni, hogy a hidegnek szárító hatása is van, ezért olykor muszáj locsolni, különösen a déli fekvésű teraszokon, mert ott a balkonládák verőfényes napokon különösen gyorsan kiszáradnak. Ez azért veszélyes, mert még télen is előfordulhat akár 10-12 fokos levegő-hőmérséklet, melynek hatására a növények belső áramlása és összes életfunkciója megindul. Kellő nedvesség nélkül viszont legújabb szerzeményeink bemondják az unalmast. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top