Otthon

Itt nőttek fel a Middleton lányok

Jelenleg egy kétgyerekes pedagógus házaspár lakik a Middleton család egykori otthonában.

Hol nőtt fel Kate és Pippa Middleton?

A Londontól nem messze található Bradfield nevű kisváros egyik csendes, ősfás utcájában áll az a tisztes polgári ház, mely hosszú éveken át volt a Middleton család otthona. Az angolszász hagyományok szerint az épületnek saját neve is van: West View. Ám hiába az előkelősködés, a vörös téglás, késő viktoriánus épület kívülről puritánnak hat, kis jóindulat kell hozzá, hogy ne kopottnak, hanem patinásnak lássuk. Odabent azonban négy hálószobás, kétnappalis polgári kényelem szolgálta és szolgálja ma is a lakókat. Az ingatlanhoz tartozik egy nagyméretű melléképület, melyben egykor a Middleton szülők jól tejelő partiszerviz-vállalkozása működött. A nagyméretű kerthez saját játszóteret alakítottak ki, az pedig külön előnye a háznak, hogy alig néhány perc gyaloglásra esik a helyi golfklubtól.

Sokszorosára nőtt az ingatlan értéke

Hol nőtt fel Kate és Pippa Middleton?Kate és Pippa születésétől egészen 1995-ig élt ebben a környezetben, a szülők akkor döntöttek úgy, hogy túladnak az ingatlanon. A 34 ezer fontért vásárolt villát jó üzleti érzékkel 158 ezerért adták tovább. A ház később többször cserélt gazdát, méghozzá egyre drágábban, de ingatlanpiaci értéke akkor ugrott meg igazán, amikor Kate besétált a brit királyi családba. Az egykori Middleton-fészek, hogy hogy nem, hirtelen helyi látványossággá lépett elő Bradfieldben. Amikor legutóbb árulták az épületet, katasztrófaturizmushoz hasonló inváziót öltött a házmustra. Csoportosan érkeztek a kíváncsiak, hogy bekukkantsanak a leendő uralkodó feleségének egykori otthonába. Pedig a házbelső csupán azt árulja el, hogy ott Middletonék idejében is egy teljesen normális család lakott. Egyszerű, finom, de cseppet sem hivalkodó megoldások jellemzik az épület egészét. Dudley Singleton ingatlanügynök, aki sokadszor asszisztált a ház eladásához – annak idején ő segített Middletonéknak is – ezeket a tényszerűségeket lovagolta meg. Alkalmi idegenvezetőként hihetetlen módon élvezte, ahogy személyes sztorijait elhűlve hallgatják a potenciális vevők. Bradfieldet akkor már csak Middletonék városaként emlegette a köznyelv, noha a család már rég máshol élt… Brit ingatlanszakértők azt jósolták, akár az egekbe is szökhet a villa ára, hiszen különleges erénye, hogy onnan a legfelsőbb körökbe vezet az út, és ezt nemcsak Kate, hanem Pippa példája is bizonyítja. Ki ne akarna hasonlóan vonzó karriert saját gyerekeinek? Kérdés persze, hogy pusztán a ház garancia lehet-e egy sikeres életúthoz, ám sokan nem akarták kizárni ennek a lehetőségét. De nem csupán ezért tűnt csábítónak az ajánlat, hanem az épület várható értékállósága okán is, hiszen amint William herceg trónra ül, ismét nagyságrendekkel nőhet meg az ingatlan értéke. Nem csoda, hogy még Ausztráliából és Dél-Afrikából is akadt érdeklődő.

Hol nőtt fel Kate és Pippa Middleton?Tanár házaspáré lett a nevezetes otthon

Óriási meghökkenést keltett, amikor a West View végül 10 ezer fonttal a meghirdetett ár alatt, „mindössze” 485 ezer fontért kelt el. A csaknem 200 millió forintnak megfelelő összeget magyar szemszögből érthetetlen módon egy kétgyerekes tanár házaspár tette le az asztalra. Azóta már birtokba vették, belakták az épületet, s meglehetősen jól érzik benne magukat. Emma Appleby, a feleség csak legyint, amikor azt kérdezik tőle, milyen érzés abban a konyhában főzni, ahol egykor Kate és Pippa vacsorázott: „Ez egy nagyon jó kis ház, kényelmesen lehet benne két gyerekkel élni. Már jó ideje kerestük leendő otthonunkat, örülünk, hogy megtaláltuk, de választásunkban egyáltalán nem játszott szerepet, hogy valaha Middletonék laktak itt. Hogy a nappaliban az ő lábnyomaikon lépkedek? Na és? Nekem nem ez számít, hanem az, hogy a gyerekeim jól érezik magukat itt, és hogy közel van a helyi iskola, ahol tanítok… Egy biztos: ezzel a házzal jó ideig nem lesz dolga Dudley ingatlanügynöknek.”

A boldogsághoz nem királyi pompa kell. Mi megmutatjuk, lehet derűs az élet miniatűr lakásban is. Katt ide! 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top