Otthon

Szánkóra fel, itt a tavasz!

Hó már csak mutatóban maradt itt-ott, de a szánkófanoknak még sem kell szomorkodniuk. Megjelent a téli sporteszköz gurulós változata.

A görgős szánkó ötlete Szymon Hanczar lengyel tervező fejéből pattant ki. A fiatal mérnök régóta figyeli, hogy évről évre egyre kevesebb hó esik. Egyenesen az a félelme támadt, hogy a globális felmelegedés miatt leendő unokáinak esetleg nem is lesz alkalmuk használni a téli sporteszközt.

Szánkóra fel, itt a tavasz!

 

Márpedig meggyőződése szerint szánkózás nélkül a jövő gyerekei sem nőhetnek fel, elhatározta hát, hogy valamit kitalál. Ugyan elég kézenfekvőnek tűnik az ötlet – gondoljunk csak a görkorcsolyára –, mégis neki sikerült szabadalmaztatnia.

A szánkódizájner szerint az új eszközt biztonsági okok miatt inkább vízszintes terepen érdemes használni, hiszen még enyhe lejtőn is jelentősen felgyorsul. Legjobb, ha szülő húzza rajta óvodás korú gyerekét. De hasznos lehet a nyáriasított gurulós szán például bevásárláskor: rengeteg holmi elfér rajta.

Egy másik őrült megoldás lehetővé teszi, hogy a kedvenc székeden „síelj”, méghozzá a saját szobádban. Ha kíváncsi vagy, katt ide!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top