Otthon

Betörőelriasztó bokrokat reklámoznak a zsaruk

Növényeket ajánlgat a londoni rendőrség az otthonunkra rátörő bűnözők ellen. Még azt is meghatározták, melyik szúrja meg legjobban a behatolót.
A legtöbb betörő lusta. Könnyű utat keres ahhoz, hogy bejusson egy házba
A legtöbb betörő lusta. Könnyű utat keres ahhoz,
hogy bejusson egy házba.

„A legtöbb betörő lusta. Könnyű utat keres ahhoz, hogy bejusson egy házba vagy kertbe, ön pedig néhány egyszerű óvintézkedéssel csökkentheti a kockázatát annak, hogy betörjenek ingatlanjába. Az egyik legjobb mód a tolvajok távol tartására a természet saját védekező mechanizmusa behatolók ellen. Meglehet, hogy csupán egy tüskés bokorfalra van szüksége védelemként” – áll a rendőrség tanácsadó közleményében.

De ez még semmi, 30 ajánlott növényt is felsorolnak, bár megjegyzik, nem tudják garantálni a bokrok kellő szúrósságát. A botanikai listán az első helyezett a Juniperis horizontalis (borókafajta), amely tüskés ugyan, de legfeljebb fél méter magasra nő, mivel talajtakaró növény, így inkább csak mezítlábas, vagy legfeljebb rövidnadrágosok ellen jó. Második a Picea pungens, a szúrós luc, amely 100–125 centire nő. Harmadik az Ilex agulfolium, amely szintén örökzöld és tüskés levelű, a negyedik a brazíliai óriáslapu, a Gunnera manicata, amely akár két és fél méterre is megnő. Lágy szárai ugyan nem jelentenek kemény akadályt, levelei viszont karistolják a behatolót. A listára azért rákerültek az olyan nagyágyúk is, mint a vadrózsa vagy a kökény.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top