Otthon

Elegáns búcsú a szagoktól

A vécé és a szagok elleni harc együtt jár. Az illatosítók nem igazán hatékonyak, néha egyenesen gyomorforgatók, a szellőztetés energiapazarló, és még az ülőkét is lehűti. Pedig létezik kényelmes, hatékony, esztétikus és energiatakarékos megoldás!

A modern, minden igényt kielégítő mellékhelyiségek elengedhetetlen része a szagelszívó berendezés. Ez a komfort – a Geberit egyedi megoldásának köszönhetően – azok számára is elérhető, akiknél a vécé (vagy fürdőhelyiség) nem rendelkezik ventilátoros szellőzéssel.

A Geberit DuoFresh hatékony és esztétikus

Elegáns búcsú a szagoktólA vécében a szagok mindig problémát jelentettek, de végre van megnyugtató megoldás: a Geberit DuoFresh. Az aktívszénnel működő rendszer nem elnyomja, hanem semlegesíti a szagokat anélkül, hogy szellőztetni kéne a helyiséget. A falba épített szerkezet közvetlenül a vécékagylóból szívja el a szagokat, energiatakarékosan és hatékonyan működik.

Mára a fürdőszoba nem csak a funkcióról szól: az egyedüllét és inspiráció tere lett. Az esztétikus és kényelmes fürdőszobai környezet térhódításával maguk a vízvezeték-szerelők is szakavatott higiéniai- és wellness-tanácsadókká léptek elő. Ebben a szerepükben gyakran találkozhatnak azzal a kérdéssel, hogy hogyan lehetne a leghatékonyabban megszabadulni a kellemetlen szagoktól a mellékhelyiségekben. Mostantól nem kérdés, hogy mit érdemes ajánlaniuk.

A Geberit DuoFresh beszereléséhez a már jól ismert Geberit Duofix elemekhez képest az elektromos csatlakozáson kívül nem szükséges különösebb előtervezés vagy műszaki-szerkezeti beavatkozás. Az is fontos szempont, hogy a szagelszívási funkcióval ellátott szerelőelem a legtöbb vécékagylóhoz illeszthető.

A mindennapi használat pedig pofonegyszerű: csak egy gombot kell megnyomni, és a falba épített szerkezet semlegesít minden szagot. A beépített vezérlőszerkezet a gyárilag beállított 10 perc eltelte után automatikusan kikapcsolja a ventilátort, ezzel sem kell foglalkozni. Ha pedig az elszívást nem szükséges 10 percen keresztül működtetni, a vécéöblítő nyomólap tetején elhelyezkedő gomb ismételt megnyomásával saját kezűleg is leállíthatjuk azt.

Mivel a vízkezelő tabletta bedobó nyílása és az aktívszén-szűrő egyaránt könnyen hozzáférhető, cseréjük még a műszakilag járatlan felhasználó számára is gyerekjáték.

Takarékos és környezetbarát

Ez a modern szagelszívási megoldás nem csak könnyen beépíthető és felhasználóbarát, de ökológiai szempontból is ideális választás. Abban az esetben, ha egy négyfős család tagjai akárcsak napi négyszer 10 percre résnyire kinyitják a fürdőszoba ablakát, mintegy 44 kWh energiát pazarolnak el évente! Ez a szám a sokszorosára növekszik, ha néha elfelejtik becsukni az ablakot.

Elegáns búcsú a szagoktólA beépített szagelszívással rendelkező Geberit DuoFresh feleslegessé teszi a fürdőszoba szellőztetését. Az imént említett család az öblítőtartályban elhelyezett elszívó egység működtetésére mindössze 2 kWh energiát használna fel évente, vagyis huszadát annak az energiának, amelyet hagyományos szellőztetéssel „dobna ki” a résnyire kinyitott ablakon.

Működése fantasztikusan egyszerű: a levegőt közvetlenül a WC-kerámiából szívja el az öblítőcső elágazásán keresztül, ezután aktívszén-szűrő segítségével tisztítja, majd a nyomólap oldalán lévő nyílásokon át visszaáramoltatja a helyiségbe.

Ennek a műszaki megoldásnak köszönhetően a DuoFresh működése független a helység szellőzésétől, illetve nem igényel épületen kívüli levegőforrást. Ezáltal rengeteg energia takarítható meg hihetetlenül könnyedén, különösen a hideg időben.

További információk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top