Otthon

Idén sem fogadják be szerencsétlen húsvéti nyuszikat

Ne vegyen húsvétra kisállatot, aki nem tud róla hosszú távon gondoskodni! – figyelmeztet idén is a Fővárosi Állatkert. Sajnos még mindig el kell mondani, hogy talán nem egy szerencsétlen kis állat megkínzásával kell kipipálni a húsvéti hangulatot.

Nem fogadják be a megunt húsvéti nyuszikatA húsvét közeledtével sokan kacérkodnak élő nyúl, kiskacsa vagy kiscsibe vásárlásával, ám abba bele sem gondolnak, mi történik az állatokkal az ünnepek után. Fővárosi Állat- és Növénykert azt javasolja, senki ne vásároljon élő állatot, ha nem tudja vállalni, hogy hosszú távon is gondoskodik róla. Aki mégsem akar kimaradni a nyulas élményből, azok számára húsvéti nyuszisimogatót szerveznek nagyszombattól húsvét hétfőig, azaz április 7-től 9-ig – közölte Hanga Zoltán, az Állatkert szóvivője kedden. Otthon pedig nézhetünk cuki nyuszis videókat, vagy nyulas kiegészítőkkel is pótolhatjuk az élő kisállat hiányát.

Az Állatkert régebben befogadott nyulakat a húsvéti ünnepek után, hogy segítsenek azoknak, akik pusztán ismerethiány miatt, esetleg önhibájukon kívül kerültek olyan helyzetbe, hogy az ünnep után nem tudtak gondoskodni a nyulukról.

A 2000-es évek végére viszont már főként olyanok éltek ezzel a lehetőséggel, akik kifejezetten azzal számoltak, hogy az ünnep után az állattartással járó felelősséget lepasszolják az Állatkertnek. Emiatt az Állatkert 2008 óta már nem fogad be húsvéti nyuszikat. Azok számára viszont, akik felelősségük tudatában a nyúltartás mellett döntenek, szaktanácsokkal segít az Állatkert a nyulakról való gondoskodásban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top