Otthon

Újfajta fotelágy: egy bútor áráért így kapsz kettőt

Nem volt pénze ágyra és fotelre is a huszonéves tervezőnek, ezért addig hajtogatott, amíg egy matracból összehozta mindkettőt.

Magyar furfanggal ággyá alakul a fotelHúsz másodperc alatt alakítható alvómatraccá az a kétfunkciós bútor, amit egy 26 éves magyar formatervező fejlesztett ki. Csire Géza akkor állt elő az ötlettel, amikor két évvel ezelőtt új albérletbe költözött, és az üres szobát egy ággyal és fotellal szerette volna berendezni, lehetőleg minél olcsóbban.

Az elképzelést papírhajtogatás útján fejlesztette tovább, így találta ki, hogy ha a szivacsot összehengereli, a hengert felállítja és behajlítja egyik felét, akkor az ülőfelületként használható, és még háttámlája is van.  Az egyetlen hiányossága, hogy ágykeretet már nem sikerült mellé csomagolni, ezért az ágyfotel inkább azoknak lehet megfelelő, akik szeretnek földközelben aludni, és nincs szükségük profi matracra, vagy csak egy vendégágyat szeretnének elrejteni a lakásban. Cserében egy kis éjjeli asztalka bújik meg a fotelben.

 

A „paq chair” elnevezésű fotelágy másfél év kísérletezés után tavaly öltött formát, és megnyerte a belgrádi Mikser Design Fesztivál nagydíját.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top