Otthon

Nem kell tartani az újfajta esernyőt

Nem kell többé bajlódni az esernyővel, mert feltalálták a nyél nélküli változatot.

Sokan azért nem szeretik az esernyőt, mert kényelmetlen kézben tartani. Ha jó néhány szatyor, táska és egyéb csomag is van nálunk, kész kínlódás közlekedni vele. Ennek vége, hiszen itt a nyél nélküli, eső ellen védő szerkezet, amit nem kell tartani.

Púp a hátra: itt az új ernyő-őrület!

 

Az eszköz buborékszerűen veszi körbe használóját, úgy kell hordani, mint egy hátizsákot. Előnyeit talán biciklisták és mopedesek tudják leginkább kihasználni, hiszen menet közben mindkét kezük foglalt.

Púp a hátra: itt az új ernyő-őrület!

A „nubrella”-ként emlegetett eszköz neve vélhetően az esernyő (umbrella) és a dudorodás (nub) szó egyesítésével jött létre, magyar megfelelője egyelőre nincs, de hasonló megfontolásból nevezhetnénk például púpernyőnek – bár a buborékernyő kedvesebben hangzik.

A nyél nélküli esernyő – akárcsak hagyományos társai – összecsukható szerkezetű, amikor éppen nem használjuk, kis helyen is elfér. Súlya 1 kg, ára nagyjából 15 000 forintnyi angol font, de egyelőre csak rendelés révén kapható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top