Otthon

4 tipp, hogy a tavasz az otthonodba is beköltözzön

Az újévi rituálék nem érnek fel a tudatos vagy éppen öntudatlan tavaszi átalakulással. Míg az év eleje csak egy újabb lap a naptárban, tavasszal az ébredő természet és a napsütés ereje mindent megváltoztat. A lakáson belül is.

4 tipp, hogy a tavasz az otthonodba is beköltözzön1. Ne állj meg a tavaszi nagytakarításnál!

A langyos levegő és a virágillat annyira csábító, hogy szélesebbre tárjuk az ablakokat és hosszabb ideig hagyjuk nyitva. Az illatos levegő átjárja a szobákat, sőt a napon szárított ruhákat is. A tavaszi nagytakarítással felfrissült a lakás, és ezt a frissességet egyetlen lakásillatosító se múlhatja felül. Ne a szekrényben várakozó ágyruhák közül húzd újra az ágyat, hanem a frissen mosottal, szellőztess sokat, és ne csak reggel, hanem este is. Nemcsak a tüdőd, de a lakásod is nagy levegővételekre vágyik.

2. Virág nélkül nincs mosoly

4 tipp, hogy a tavasz az otthonodba is beköltözzönA lakásnak és az ott élők hangulatának egyaránt jót tesz, ha vágott vagy cserepes virág formájában a tavasz szűnni nem akaró energiája újra és újra megjelenik. Aki hisz a spirituális dolgokban, egyértelműen érezni fogja a csí megnövekedett energiáját, aki pedig nem keres magyarázatokat, egyszerűen örül az új lendületnek, a boldogságnak és a szépséges virágoknak. (Amúgy, uraim, nincs nő, aki ne járna a fellegekben, ha egy átlagos keddi napon, mindenféle különösebb ok nélkül, csak úgy szeretetből egy csokor tulipánt kap! Ha pedig a felesége felhívta a figyelmét erre a cikkre, akkor valószínűleg emiatt a zárójeles megjegyzés miatt volt.)

3. Zsázsa: két legyet egy csapásra!

A kertészkedéshez elég egy cserépnyi föld és egy ablakpárkány, olykor még üdítőbb is ez a méret, mint több hektáros gazdálkodás. A zsázsa nem túl igényes és gyorsan fejlődő növény, de lehet kísérletezni bármilyen fűszernövénnyel. Az elvetett magok 4-5 nap elteltével friss hajtásokat hoznak és már szüretelhető a termés. Amíg a kertészkedés és a növény növekedésének követése jót tesz a léleknek, addig a zsázsa igazi energiabomba a szervezetnek és enyhén csípős ízével remek kiegészítője szendvicseknek és salátáknak.

4. Színes párnákról álmodom

A férfiak általában utálják és végtelenül felesleges dolognak tartják a díszpárnákat, azonban a színes textilek jelentik a legegyszerűbb és sokszor a legolcsóbb változtatásokat. Néhány új díszpárna, egy új függöny, törölköző és terítő, felfrissíti a lakást. Ha bármelyik hím tiltakozna az új díszpárnák ellen, akkor vesd be a „a rendezzük át a bútorokat és fessük ki a lakást” kártyát. Még a szövetet is segít kiválasztani, ha ennyivel elkerülheti a bútortologatást és a többhetes felfordulást. (Uraim, az új díszpárnákat illik észrevenni és megdicsérni, a nők azért foglalkoznak ezzel ennyit, mert szeretnék otthonossá és bájossá tenni a lakást!)

4 tipp, hogy a tavasz az otthonodba is beköltözzön
 
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top