Otthon

Fotó: Zöld kiskutya született

Nyugalom, a kutyakölyök teljesen egészséges. Csak a színe szokatlan.

Az angliai Clayton-le-Moors városban egy kétéves labrador néhány nappal ezelőtt nyolc kiskutyának adott életet. Közülük heten normál, aranyszínű szőrrel jöttek a világra, a nyolcadik babakutya viszont zöldes színben pompázik. 

Hulk

Hulk

Forrás: dailymail.co.uk 

 

Az állat egyébként teljesen egészséges, az átlagostól eltérő színét egy ritka állapotnak köszönheti: a kutyák méhlepényében ugyanis megtalálható a biliverdin nevű zöld pigment, ami nagyon ritkán ugyan, de keveredhet az anya magzatvizével és elszínezheti az egyébként világos színű kölykök szőrzetét.

A kiskutyát gazdái a zöld szuperhős után Hulknak keresztelték el, igaz, néhány hét múlva már csak ez a név utal majd arra, hogy születésekor ő is zöld volt, ugyanis a bizarr árnyalat el fog tűnni a szőrzetéből. Gazdáinak viszont máris annyira szívéhez nőtt a különleges kis kutyus, hogy bár testvéreihez hasonlóan őt is el akarták adni, valószínűleg megtartják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top