Otthon

Feltalálták a gyerekbiztos tisztítószeres palackot

Mérgezések és vegyi sérülések ezrei lennének megelőzhetők az újfajta palackkal.
Gyerekbiztos
Gyerekbiztos

Az amerikai Ohio állambeli Országos Gyermekkórház kutatói fejlesztették ki a gyerekbiztos szórófejes palackot. A palackon egy helyett két nyomókar található, s ezeket egyszerre kell lenyomni ahhoz, hogy a fúvóka működésbe lépjen. Ehhez a gyerekek keze túl kicsi és nem is elég erős, így nem fordulhat elő, hogy véletlenül magukra spriccelik a palackban tárolt szert.

A háztartási tisztítószerek mérgezéseket, égési sebekhez hasonló marásos és egyéb súlyos sérüléseket okozhatnak. Egy felmérés szerint csak az Egyesült Államokban évente 6000 gyerek kerül kórházba ilyen típusú balesetek miatt,  mert az általuk is könnyen működésbe hozható szórófejes palackból a bőrükre vagy a szemükbe jut valamilyen agresszív hatású tisztítószer, netán fogyasztanak belőlük.

Az amerikai kutatók jelenleg olyan vállalatokat keresnek, amelyek hajlandóak lennének gyártani, illetve a piacra bevezetni a gyerekbiztos palackot. Reméljük, mihamarabb találnak is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top