Sosem gondoltuk volna, hogy egy mandarinnal és egy kevés olívaolajjal ilyen hangulatos látványt teremthetünk. Egy kis kézügyességgel és nagyjából öt perc munkával kedves mécsest varázsolhatunk az asztalunkra ebből a két összetevőből az Apartment Therapy nevű amerikai életmódblog útmutatása alapján, amiről videó is készült.
Lépésről lépésre
Először fogjunk a kezünkbe egy mandarint és egy kést, majd a közepénél vágjuk körbe a gyümölcs héját, és óvatosan fejtsük le. Miközben elkezdjük megenni a belsejét, tegyük félre azt a felét, amiből az alján kiáll egy fehér pöcök, az lesz ugyanis a kanócunk. A héj másik felét tegyük egy vágódeszkára, és a közepéből vágjunk ki egy csillagformát. Igyekezzünk viszonylag nagyobb csillagot kivágni, különben a láng később megpörköli.
Végül töltsünk egy kis olívaolajat a mandarinhéj kanócos felébe, várjunk egy kicsit, amíg a gyertyabél kicsit megszívja magát, és gyújtsuk meg. Jobb, ha a kanócunk rövidebb, különben túl nagy lesz a lángja. Ha meggyulladt, fedjük le a csillagos mandarinhéjjal, és kész is a mécsesünk, aminek az oldalán gyönyörűen átrajzolódik a mandarin bőrének mintázata.
Hogy nehogy véletlenül felgyulladjon tőle valami, mindenképp tegyük egy tálkára, vagy befőttesüvegekbe a mandarinmécsest, de a profik vízen is úsztathatják őket egy tálban, így garantáltan tűzbiztos lesz a kompozíció.