Otthon

50 ezerért bérel lakóerkélyt egy fiatal



A nyitott erkély tágas, viszont egy forgalmas utcára néz Sydney-ben. Kényszermegoldásnak indult, de fiatal lakója megszerette.

Ausztrália legnépesebb városában sem könnyű a lakáshelyzet. Egy 23 éves fiatal, Josh Chamberlin egy tágas, nyitott erkélyen lakik Sydney-ben már több mint egy éve, írja a The Vine című, fiataloknak szóló ausztrál oldal.

Erkélynek otthonos Fotó: The Vine
Erkélynek otthonos Fotó: The Vine

„Sokáig gyűlöltem ezt a helyzetet, el akartam költözni, de időközben megszerettem itt” – nyilatkozta Josh az újságnak. Az erkélye a Newtown nevű kerület szórakozóhelyekkel teli, forgalmas főutcájára, a King Streetre néz, így éjszaka elég nagy a zaj, és ahhoz, hogy hazaérjen, át kell törnie a barátja szobáján.

Bizalmatlanok a fiatalokkal a bérbeadók

Ehhez képest borsos árat fizet a lakóhelyéért, forintban számolva havi ötvenezret. Bár korábban próbált megtelepedni a nappaliban, aztán megosztotta az egyik szobát a barátjával, végül az erkély maradt a számára még legelfogadhatóbb megoldás.

A lakást összesen hárman bérlik, és azért vannak nagyon nehéz helyzetben, mert még mindannyian fiatalok, emiatt nem tudnak referenciát felmutatni korábbi bérbeadóktól, ráadásul ketten szabadúszó filmesek, így nincsen állandó bevételük. Nem könnyíti a helyzetet, hogy Sydney-ben világszintű összehasonlításban is nagyon magasak a bérleti díjak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top