Otthon

Használt vagy új lakást nézzek?

Te is elgondolkodtál azon, hogy szeretnéd lakásodat nagyobbra-, kisebbre cserélni vagy csak egyszerűen másikba költöznél. Ilyenkor megfogalmazódik az emberben számos kérdés: Használt vagy új lakást nézzek? Belvárosban, vagy az agglomerációban? A saját lehetőségeim szűkösek, miből finanszírozzam?

Az utóbbi esetében jó megoldás lehet egy átgondolt hitel választása. Természetesen a költözés nem könnyű döntés. A hitel kiválasztása előtt meg kell nézned, hogy havonta mekkora hiteltörlesztést tudsz vallani. Ha fontos számodra az állandóság, a kiszámítható törlesztőrészlet, akkor érdemes fix kamatozású hitelekben gondolkodni.

A havi törlesztőrészletek azonban sok tényezőtől függenek. Az állami támogatások optimális igénybevételével akár jelentős kedvezményeket is elérhetsz. Az állami kamattámogatással, a vissza nem térítendő lakásépítési támogatással, vagyis a szocpollal és a Lakástakarékkal ideális esetben összesen mintegy 6,5 millió Ft állami támogatás is elérhető új lakás vásárlása vagy építése esetén.

Használt vagy új lakást nézzek?

A hitel kiválasztásánál még mindenképpen figyelembe kell venned, hogy a hitelhez kapcsolódóan vannak egyszeri (induló) és rendszeres kiadások is. Ezeket érdemes alaposan megismerned. Előfordulhat, hogy az induló díjakat az OTP Bank akció keretében mérsékli, vagy teljesen elengedi, amely jelentős megtakarítást eredményez. Az OTP Otthonteremtési Bizalom Lakáskölcsönnel most mintegy 160 ezer forintot is megspórolhatsz a kezdő költségekből (egy átlagos 5 millió Ft összegű lakáskölcsön igénylése esetén).

A tájékoztatás nem teljes körű. Jelen hirdetés nem minősül ajánlattételnek, célja kizárólag a figyelem felkeltése. További információk és feltételek elérhetők a vonatkozó Lakáshitel, szabad felhasználású jelzáloghitel, lakástakarék és lakáslízing üzletszabályzatokban és hirdetményekben.

Részletes feltételek: www.otpbank.hu, www.otplakaslizing.hu, www.otpjzb.hu, 06 1/20/30/70 366 6666, 06 40 366 666.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top