Otthon

Így gondozd a leandered!

Hogyan bírjuk bővebb virágzásra az illatos leandert, ami nálunk sok helyen szinte családtaggá vált?

Ha a magyar turista Rómától dél felé utazik, akkor az autóút mellett szépen virágzó bokorsorokat láthat. Eltelik egy kis idő, amíg e bokrokban felfedezzük kedves hazai ismerősünket, a leandert. Ma már itthon van nálunk, családtag lett.

Leanderek Dél-Olaszországban
Leanderek Dél-Olaszországban

Ez a növény még a középkorban került hazánkba, és szinte határtalan tűrőképessége, szép, illatos virágai miatt gyorsan elterjedt az egész országban.

Tavaszi teendők

Így gondozd a leandered!

A dús virágzásért

A leanderek a tél elmúltával végre kikerülhettek a helyükre. Ahhoz, hogy gazdagon virágozzanak, az idősebb fácskákat, bokrokat kora tavasszal érdemes visszametszeni. A fiatal növények pedig azért szorulnak metszésre, hogy elágazzanak, koronát neveljenek. Ha a gyökerek már nagyon átszőtték a földjét, akkor át kell ültetni nagyobb edénybe, tápdús, agyagos földbe. Ezt 3-4 évente tervbe kell venni, és el kell végezni!

Minél erőteljesebben metsszük vissza a leandert, annál gazdagabban virágzik. Igaz viszont, hogy az erős metszés után a korai virágzás kissé későbbre tolódik.

Mi a sikeres teleltetés titka, hogyan gondozzuk? Tovább a Hobbikert.hu oldalra >>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top