Otthon

Így született a cuki zsiráfbébi – videó

Nézd meg, hogyan tette meg élete első lépéseit a zsiráfborjú, aki szombaton jött világra a budapesti állatkertben.

Május 18-án reggelre zsiráfborjú született a Fővárosi Állatkertben, és most egy szépen összeállított videót is nyilvánosságra hoztak az eseményről és a kis zsiráf életének első pillanatairól. Megfigyelhetjük, ahogy nagy nehezen talpra áll, szopni kezd, majd reggelre már szinte nyargalászik az első bizonytalan lépések után.

„A film elején az előkészületeket, a vemhes Sandra különzárását láthatjuk – írja Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője. – Majd azt, amint nyugtalanul keresi a helyét, illetve hogy az újszülött mellső lábainak megjelenésével kezdetét veszi a tulajdonképpeni kitolási szakasz kívülről is jól látható része. A következő másodpercekben már azt láthatjuk, hogy hogyan próbál az újszülött lábra állni, illetve hogyan találja meg végül az anya emlőit. Mire megvirrad, és a napsugarak besütnek az istállóba, a kicsi már le is küzdötte életének első kihívásait.”

Az éjszakai eseményekről készült képek persze nem természetfilm minőségűek, hiszen egy aktív infravörös ipari kamerával készültek, ám a lényeg mégis jól kivehető.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top