Persze a csészealátétet már réges-régen feltalálták, és ha használjuk, nem maradnak a kávéscsészénk után ragacsos nyomok. A gyakorlat azonban azt mutatja, hogy az alátét az esetek többségében nem kerül be a csésze alá, az edény oldalán lecsurgó kávécseppek pedig annak rendje s módja szerint az asztalon vagy épp fontos papírokon rendeződnek kör alakba.
Forrás: yankodesign |
Ezt a problémát oldja meg egy távol-keleti dizájner, Kim Keun Ae találmánya, a cseppmentes kávésbögre. A formaterv rendkívül egyszerű, mégis innovatív: a bögre külső oldalára egy gyűrűszerűen futó mélyedés került, melybe a felületi feszültségnek köszönhetően belefolynak és benne is maradnak a folyadékcseppek, így nem jutnak le az edény alatti felületre és nem hagynak ott foltot.
A bögrének eddig csak a prototípusa készült el, egyelőre nem tudni, mikor kezdhetik gyártani.