Otthon

Hogyan válasszunk sárgadinnyét?

Hogyan állapítsuk meg, melyik sárga gömb tartogatja számunkra a mézédes, muskotályos sárgadinnyeízt? Összegyűjtöttük a választási szempontokat.

Melyek a sárgadinnye érettségének a jegyei? A legkézenfekvőbb az lenne, ha már a héj színéről mondhatnánk véleményt, azonban a sárgadinnye – fajtától függően – igen változatos megjelenésű gyümölcs. A színnek a fajtára jellemzően kell alakulnia, azonban ezt csak a hozzáértő állapíthatja meg.

Hogyan válasszunk sárgadinnyét?


Könnyen felismerhető azonban az érett sárgadinnye arról, hogy a szárral szembeni oldalon (a bibeponton) kissé már puha.

 A szár a „pecséttel” együtt könnyen és maradéktalanul elválik a gyümölcstől: ha a szár egy darabkája a gyümölcsön maradt, akkor a dinnye nem teljesen érett. Tessék a dinnyét alaposan megszagolgatni; az érett dinnyének ugyanis kellemes, édes illata van. A legjobb zamatúak a közepes méretű gyümölcsök.



Ha éretlent vettünk, otthon is tovább érik? Nemcsak önmagában finom, készíthetünk belőle további ízletes fogásokat is. Tovább a hobbikert.hu-ra! >>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top

Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

A hét legizgalmasabb cikkei!
Friss sztárhírek itthonról és külföldről
Tudd meg, mit mond a horoszkópod!
Regisztráció

Elfelejtett jelszavad helyett könnyen tudsz új jelszót megadni, ehhez az alábbi lépéseket kell csak követned:

  1. Add meg az alábbi beviteli mezőben az e-mail címed vagy felhasználóneved
  2. A hozzád tartozó címre kiküldünk egy levelet a jelszócseréhez. Ellenőrizd a SPAM mappádat is, ha nem látod pár percen belül a levelet a beérkezettek között.
  3. A levélben kapott linket 24 órán belül lekattintva eljutsz egy felületre, ahol megadhatod az új jelszavad
  4. Jelentkezz be a friss jelszóval

Fiókod törléséhez add meg a jelszavadat:

Itt tudod a jelszavadat megváltoztatni:

Új jelszó mentése