Otthon

Sóskúti luxusvilla lett az Év háza – fotó!

Idén a népi építészet formavilága nyert.

Egy Dévényi Tamás építész tervei alapján Sóskúton megépült ház nyerte idén az Év háza díjat.

Dévényi Sándor, a zsűri elnöke (csak névrokona a győztesnek – a szerk.) a nyertes épület kapcsán a racionalitást, a tisztaságot, az átláthatóságot, a nyugalmat, az őszinteséget, a rendet, az egyszerűséget, a szűkszavúságot és a harmóniát hangsúlyozta. „A forma a végsőkig, a paraszti építészet tömörségéig leegyszerűsített” – fogalmazott.

Fotók: evhaza.hu
Fotók: evhaza.hu

A Belügyminisztérium, a Magyar Művészeti Akadémia, a Magyar Építész Kamara és a Magyar Építőművészek Szövetsége védnökségével kiírt Év háza pályázatra idén 32 épülettel jelentkeztek.

A Magyar Építész Kamara különdíját egy szigligeti nyaraló kapta, amely Bulcsu Tamás, Fortvingler Éva és Móser Balázs építészek nevéhez fűződik. A Magyar Építőművészek Szövetsége különdíját egy Kővágószőlősön található hétvégi ház nyerte el, amelynek építésze Borsos Ágnes és Bachman Zoltán volt.

Sóskúti luxusvilla lett az Év háza - fotó!

Az Év háza pályázat filozófiája szerint minden évben olyan építészek választják ki az Év házát, akiket a magyar társadalom és építésztársadalom elismer.

Forrás: MTI/evhaza.hu

Ha a sóskúti ház belsejére is kíváncsi vagy, az Építészfórumon még több fotót találsz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top