Otthon

Ingyen lakást adnak névváltoztatásért

Még az áttelepülés költségeit is állja a légitársaság.

A Lufthansa ingyen berlini lakást ajánl annak a svédnek, aki hajlandó arra, hogy megváltoztassa a nevét, és felvegye a Klaus-Heidi vezetéknevet (amely a legnépszerűbb női és férfi keresztnév Németországban) – írja a The Local. „Az a célunk, hogy találjunk egy olyan személyt, aki annyira szereti Berlint, hogy még az igazi nevét is feláldozná érte” – mondta el Magnus Engvall, a légitársaság marketingvezetője.

Svédország ugyanis az egyik olyan ország, ahol a leggyakrabban változtatják a nevüket az ott élők, Berlin pedig úgy jött a képbe, hogy a Lufthansánál mostanában az egyik legkedveltebb úti céllá vált.

Tehát az a svéd, aki elsőként módosítja a vezetéknevét Klaus-Heidire, s ezt okmányokkal is tudja bizonyítani a légi cégnek, nemcsak egy ingyen utat kap Berlinbe és ingyen transzfert a reptérről, hanem egy 4. emeleti, bútorozott berlini lakást is (tele Lufthansa-emléktárgyakkal, mint például törülköző, bögre, pizsama), amely a város két legtrendibb kerületének a közelében található. Ráadásul a Lufthansa az áttelepüléshez szükséges valamennyi költséget állja.

Mindezeken túl az újdonsült berlini két, Németországon belüli desztinációra szóló repülőjegyet, egy kerékpárt, valamint egy Berlin turistakártyát is kap, amivel ingyen látogathatja a város összes múzeumát. A Lufthansa még arra is gondol, hogy kiválasztottja jobban megszokja a németországi életet, ezért ingyen beíratja nyelvtanfolyamra.

Jelenleg amúgy háromezer svéd él Berlinben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top