Otthon

Négyéves az ország legfiatalabb kertésze

Bevált az országos kertművelő akció.

Sikeresnek tartja a „Magyarország legszebb konyhakertje” programot az ötletgazda, Kovács Szilvia, Karcag alpolgármestere. Szerinte ezt jól mutatja, hogy a kezdeményezés a települési méretről két év alatt országossá terebélyesedett.

A kertművelő versenyben idén 60 település 939 kertje vett részt. Az országos megmérettetésre 35 település nevezett 69 kerttel. A programot balkon (erkélyen kialakított), mini kert (50 négyzetméterig), normál kert (50 négyzetméter felett) zártkert 1. (zöldséges) valamint zártkert 2. (gyümölcsös) kategóriában hirdették meg. A legtöbb versenyző a normál és a zártkert 1. (zöldséges) kategóriában indult.

A programban a részt vevő települések száma szerint Pest, Jász-Nagykun-Szolnok, Fejér és Bács-Kiskun megye volt a legaktívabb, a Tiszántúlon és a Dunántúlon ugyanannyi kert versengett. A legfiatalabb kertművelőként egy 4 éves bagi gyermeket, míg a legidősebbként egy 95 éves karcagi férfit regisztráltak.

Amúgy éppen a kertészkedésről az derült ki a napokban, hogy valójában a hosszú élet titka, mivel csökkenti a szívroham esélyét. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top