Otthon

Magyar mentőkutya a világ legjobbjai között

Mangó és gazdája sikeresen teljesítette a nemzetközi vizsgát, mostantól világszerte bevethető a páros.

A Nemzetközi Mentőkutyás Szövetség által megrendezett éves bevethetőségi minősítő vizsgát, amely a mentőkutyák egyik legrangosabb elismerése, idén egy magyar kutya és gazdája is sikeresen teljesítette. Így egyikei lettek a világszerte bevethető párosnak.

Pinkóczi Diána és Mangó (belga juhász) a csehországi Zatecben 3 napon keresztül nyújtották a maximumot, a vizsga ideje alatt összesen 7 rom helyszínt derítettek fel, 14 eltűnt személyt találtak meg. A keresések éjjel-nappal zajlottak folyamatosan szitáló esőben, így az időjárás sem könnyítette meg a csapat dolgát.

 

Három napig önellátásra berendezkedve, sátorban aludtak a résztvevők, és hogy tovább nehezítsék a vizsgájukat, a kötéltechnikai feladatot kutyával együtt kellett megoldaniuk, és a 11 km-es tájékozódási túrát teljes menetfelszerelésben hajtották végre. A csapatok humán és kutyás elsősegélynyújtásban is helytálltak, és az ENSZ Nemzetközi Kutatási Mentési Tanácsadó Csoportjának irányelveivel is tisztában kellett lenniük.

A 2013-as eredményeket 14 nemzetközi bíráló értékelte, mely alapján Pinkóczi Diána és Mangó 100 százalékosan teljesítette a feladatokat, így bekerültek a mentőkutyások nemzetközi élvonalába.

Gratulálunk Mangónak és gazdijának!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top