Otthon

Itt a termoszbögre, amivel nem égeted meg a szád!

Megszületett a megoldás egy, a szó szoros értelmében égető problémára.

Itt a termoszbögre, amivel nem égeted meg a szádEgy amerikai kutató, Logan Maxwell és egy belga mérnök, Dean Verhoeven közös munkája ez a termoszbögre, mely megakadályozza, hogy megégessük a szánkat a benne tárolt itallal, ugyanakkor kihűlni sem hagyja azt.

A termoszbögrének három fala van. A külső és a középső fal között vákuum van, akár a hagyományos modellek esetében, ám a középső és a belső fal közé – hermetikusan elválasztva a bögre belsejétől – egy speciális, nem mérgező anyag került, mely szobahőmérsékleten szilárd, ám 60 fokon olvadásnak indul.

A legtöbb forró kávé hőmérséklete 85-90 fok. Ahogy az ital bekerül a termoszbögrébe, a speciális anyag elnyeli a hőt és egyrészt 60 fokra hűti le a folyadékot, ami már nem égeti meg a szánkat, másrészt órákon át ezen a hőmérsékleten tartja az italt.

Az innovatív termoszbögre várhatóan 2014 júliusában kerül majd kereskedelmi forgalomba. Az ára pedig 20 angol font, vagyis nagyjából 7100 forint lesz.  

Forrás: The Abstract

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top