Otthon

300 éves falu égett le

Többszáz éves kínai faluban pusztított tűz.

Egy 300 éves falu több mint száz épülete vált a lángok martalékává a délnyugat-kínai Kujcsou tartományban. A tűz szombaton éjfél előtt keletkezett, és több mint négy órán át pusztított.

A tűzeset előtt:

Forrás: channelnewsasia.com
Forrás: channelnewsasia.com

A települést elsősorban tung nemzetiségűek lakják. Ez az egyik legteljesebb, a tungokra jellemző hagyományos épületeket felvonultató, eredeti valójában megmaradt falu. A helységben csaknem 470 háztartást tartanak nyilván mintegy kétezer lakóval. Személyi sérülésről nem érkeztek hírek, a tűz keletkezésének pontos okát szakértők bevonásával vizsgálják.

Órákig égett a falu:

Forrás: channelnewsasia.com
Forrás: channelnewsasia.com

Paocsing egy hónapon belül a második ősi település, amelyben tűz okozott jelentős károkat. Január tizedikén a délnyugat-kínai Jünnan tartományhoz tartozó Shangri-la város Tukocung negyedében több mint 240, fából készült épület égett le részben vagy egészben. A közvetlen anyagi kárt megközelítően 90 millió jüanra (3,3 milliárd forint) becsülték. Mint utóbb kiderült, az elharapózó, közel tíz órán át tartó tüzet egy közeli fogadóban bekapcsolt elektromos hősugárzó okozta; az intézmény üzemeltetőjét őrizetbe vették.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top