A fokhagymás méz igazi elixír: a méz feloldja, lágyítja a fokhagyma erős ízét és illatát, így azt nem csupán finomnak, hanem egyenesen mennyeien fenségesnek fogjuk érezni. Úgyhogy biztosan nem kell majd befognunk az orrunkat, amikor felnyitjuk a kész csemege üvegét, hogy kanalazzunk belőle.
Hozzávalók:
– egy csészényi nyers méz
– 3-4 fej fokhagyma
– egy jól záródó tetővel ellátott kis üveg
A fokhagymafejeket válasszuk szét gerezdekre. A gerezdeket ne hámozzuk meg teljesen, csupán a legkülső, papírszerű rétegeket távolítsuk el.
Töltsük meg a kis üveget a gerezdekkel.
A gerezdekkel teli üveget töltsük meg mézzel. A türelmesek csurgathatják, a bátrak önthetik a mézet.
Egy kiskanál segítségével igazgassuk a gerezdeket úgy, hogy a mézben rekedt nagyobb légbuborékok távozni tudjanak.
A fokhagyma és a méz egy idő után majd sötétebb színt vesz fel, de ettől csak nő a hatásosságuk.