Otthon

Így lehet vidékies hangulatú fürdőszobád

Hogyan legyen vidékies, romantikus stílusú fürdőszobád? Hasznos tanácsokkal lát el bloggerünk, hogy olyan végeredményt kapj, amilyenről mindig is álmodtál.

A vidékies hangulatú fürdőszobának ugyanúgy megvannak az alapelemei, mint például a country konyhának. Amennyiben ez a stílus a cél, ezeket figyelembe kell venni, különben a végeredmény nem az lesz, amit szerettél volna. Nézzük, mikre kell ügyelned:

Vidékies hangulatú fürdőszoba

A csempe: Tudom, hogy furcsa fürdőszobánál ezt írni, de ennek a stílusnak a legnagyobb gyilkosa a csempe. Pontosabban a sok csempe, és az sem mindegy, hogy az milyen. Egy fürdőszobát nem szükséges teljes egészében lecsempézni, elegendő a kád környékére és a mosdóhoz tenni. Ahol nem éri közvetlenül víz a falat, oda felesleges. Aki biztosra szeretne menni, használjon kimondottan fürdőszoba/konyha festéket, ezek megfelelően előkészítve, alapozva bírják a párát és a nedves körülményeket. Az sem mindegy, hogy kik és hogyan használják az adott helyiséget. Ha például nincs kisgyerek, és van külön zuhanyzónk (akár a helyiségen belül), akkor még a kád környékére se muszáj csempét tenni. Ha nagyon nem tudsz megbarátkozni ezzel a gondolattal, vagy gyerekek vannak, akkor a csempe csak falburkolat-magasságig, 100-120 cm-ig menjen.

Milyen csempe?: Ennél a stílusnál felejtsd el a modern csempéket, a nagyméretű, téglalap alakú lapokat, mintás darabokat, bordűröket. Amivel 100 százalék, hogy nem nyúlsz mellé, az a klasszikus metro csempe. A padlóra kerülhet cementlap, vagy cementlap hatású greslap, ez jóval alacsonyabb árkategória. De egy rusztikus kő (hatású) vagy fahatású burkolat is jó lehet. Ez utóbbi két kategóriánál óvatosnak kell lenni, mert nagy a választék, és sok olyan van, amiről lerí, hogy mű, ugyanakkor remek utánzatok is vannak. Ha pedig a pénztárca engedi, tehetsz vizes helyiségbe való fapadlót.

Vidékies hangulatú fürdőszoba

Csempe helyett: kerülhet a falra a már említett speciális festék, vagy akár falburkolat. Ennek is a titka abban rejlik, hogy milyen festéket használunk, illetve legyen megoldva a vízszigetelés. És van még egy sor különlegesebb technika, például használhatsz betont vagy tadelaktot.

Vidékies hangulatú fürdőszoba

Szaniterek: A mosdó lehet lábon álló vagy bútorra ültetett/süllyesztett is. Itt lehet keresgélni régi bútort erre a célra, csak a magassági méretekre kell nagyon figyelni, de választhatsz egy régies jellegű mosdószekrényt is. A csaptelep tekerős legyen, ne karos, az nem illik ide.
Kád: legtutibb persze a lábas kád, bár a legtöbb helyen ez nem jöhet szóba. Inkább azt írom, amit ne: különféle akril kádelőlapok és társaik. Nagyon nem passzol egy ilyen környezetbe, inkább burkoljuk le a kád oldalát!

Vidékies hangulatú fürdőszoba

Világítás: Nyugodtan választhatsz egy régies falikart és a mennyezeti világítás is legyen hangsúlyos.

Vidékies hangulatú fürdőszoba

További részletekért és hasznos tanácsokért kattints az Otthon Kommandó blogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top