Otthon

Párásíts vaníliával és rozmaringgal!

Néhány gyors mozdulat, és máris saját készítésű illatfelhőt varázsolhatsz otthonodba. Akinek a lakásában száraz a levegő, imádni fogja a párologtatóval kombinált megoldást.

Fűtési szezonban sokan szenvedünk a túl száraz levegőjű lakásokban. Ilyenkor előkerülnek a párologtatóedények, amelyeket vízzel feltöltve a fűtőtestek tetejére helyezünk vagy oldalára függesztünk. Megfelelő páratartalom mellett bőrünk, szánk nem szárad ki, megelőzhetjük a szemviszketést, valamint az olyan kellemetlen tüneteket, mint a kaparó torok és az időnként ennek kísérőjeként fellépő fojtó köhögés.

A párologtató hatását fokozhatjuk, ha a vízbe természetes, növényi illatanyagokat teszünk. Így – amellett, hogy biztosítjuk az ideális páratartalmat – mesterséges légfrissítők nélkül illatossá is tehetjük a lakást. A keverék egyrészt párásítja a levegőt, másrészt kellemes, természetesen parfümös illatot áraszt.

Párásíts vaníliával és rozmaringgal!


Hozzávalók:

• grépfrúthéj

• narancshéj
• rozmaringág

• vaníliarúd

Elkészítés:
A grépfrútról és a narancsról éles késsel lehámozunk néhány héjdarabot, majd levágunk 1-2 darab 8-10 centis rozmaringágacskát. A vaníliarúdból levágjuk nagyjából a negyedét és függőlegesen széthasítjuk, hogy a belsejében rejlő illatanyagok felszabaduljanak.

Hogy hogyan használjuk és milyen más illatokkal érdemes kísérletezni? A folytatásért és még több fotóért tovább a hobbikert.hu-ra!>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top