Otthon

Lakóház lesz a metróállomásból

A londoni metró egyik nem használt, föld alatti állomása 53 millió fontért kelt el; lakóház lesz belőle.
Forrás: www.theguardian.com
Forrás: theguardian.com

A brit védelmi tárca 53 millió fontért (20,1 milliárd forint) eladta a londoni metró egyik használaton kívüli, föld alatti állomását. A London egyik legdrágább részén, South Kensingtonban található Brompton Road nevű állomást ingatlanfejlesztők vásárolták meg, akik lakóházzá alakítják át a négyszintes épületet. 

Az állomást éppen 80 éve, 1934-ben zárták be az utashiány miatt. A második világháború idején a brit légierő parancsnoki központjaként működött, kormányzati tisztségviselők szerint Winston Churchill akkori miniszterelnök többször is megfordult benne. Állítólag itt hallgatták ki annak idején Rudolf Hesst, Adolf Hitler helyettesét, amikor 1941-ben brit fogságba esett. A szobákká alakított, liftaknákkal felszerelt Brompton Roadot az utóbbi időben kiképzésekhez használta a légierő tiszti iskolája.

A vevő kilétéről a tárca nem árult el semmit, de brit sajtóértesülések szerint egy ukrán milliárdos és a katari uralkodóház tagjai is érdeklődtek az ingatlan után.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top