Otthon

Ha meguntuk, fessük át!

Tavasszal, ahogy kezd újra kibontakozni a természet, bennünk is buzog a megújulási vágy. Ezt a lakásunk sem úszhatja meg, és mivel mostanában nagyon népszerűek a bútorátalakításos cikkek és posztok, most azt mutatjuk meg, hogyan kezdhet új életet egy elnyúzott bútordarab, ha ecsetet ragadunk. Kitűnő hétvégi elfoglaltság, és az átalakulás látványos.

Akár van gyerek a családban, akár nincs, biztos vagyok benne, hogy egy ilyen fellépő sok háztartásban megtalálható. A miénkben nagyjából 3 évet töltött “pucéran”. Meg is látszott rajta a használat, ez volt az első indok, hogy nekiálljak, és kezdjek vele valamit. A másik meg az, hogy nagyon szeretettem volna valami egyedit varázsolni belőle. Az egyedi nálam sokszor a sokféle csíkkal egyenlő, akkor is, ha cikcakkos, mint ez a húsvéti tojás. Így csíkos lett:

Ha meguntad, fesd át!


Amire szükséged lesz a bútorfestéshez:

•    fa fellépő
•    jó minőségű maszkoló szalag
•    vizes bázisú akrilfestékek
•    ecset, csiszolópapír (180-as, 120-as)

Megnézem
Összes kép (1)

Készen vagyunk! Nálunk az volt a reakció a kisfiam részéről, hogy “Anya, új fellépőt vettél?”

TIPP: A csíkok maszkolásához jó minőségű, márkás maszkoló szalagot használj! Nagyon fontos, hogy szép, határozott csíkszélek szülessenek, és ne szedje vissza a már lefestett felületet. Ehhez bizony az kell, hogy jól ragadjon a szalag.

Ha tetszett, nézz körül a Masni Dekoráció blogon, ahol még sok hasznos tippet és kreatív ötletet találsz, megtudhatod például, hogyan készíthetsz szütyőt az apró játékok rengetegének, vagy ujjbábot zokniból, sőt az is kiderül, hogy gyerekes háztartásban érdemes hangtompítót tenni a játékos fiókba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top