Otthon

Mi kerül egy kutyán 415 millió forintba?

Ennél kicsivel többért kelt el Kínában egy tibeti masztiff, és egyre több pénzes kínai szeret ezzel a fajtával felvágni.

A nap egyik meghökkentő híre, hogy majdnem 1,9 millió dollárt, azaz több mint 415 millió forintot fizetett egy milliárdos ingatlanfejlesztő egy egyéves, arany szőrű tibeti masztiffért egy kínai luxusállatvásáron, merthogy ott ilyeneket is tartanak. Így könnyen lehet, hogy a termetes testű, dús és hosszú szőrzetű állat egy csapásra minden idők legdrágább kutyája lett, írja a Huffington Post.

A bal oldali lehet a világ legdrágább kutyája
A bal oldali lehet a világ legdrágább kutyája

A tibeti masztiff státuszszimbólummá vált a pénzes kínaiak körében, így a tekintélyt parancsoló jószággal biztosan rengeteg bókra számíthat az újdonsült gazdi, és ilyenkor minden alkalommal megjegyezheti szolidan, hogy 430 milliót fizetett érte. Valószínűleg neki elég, hogy a pénzével kérkedhet, és nem abban a reményben tett le ennyi pénzt érte, hogy majd pár év múlva a duplájáért továbbadja. Bár azt is említik, hogy tenyészteni szeretne, így még előfordulhat, hogy ennek a masztiffnak a kicsinyei lesznek a jövő egymilliárd forintos kutyakölykei.

Színjáték az egész?

“A fajtatiszta tibeti masztiffok már olyan ritkák, mint a pandák, ezért mentek fel az árak” – nyilatkozta az állat tenyésztője egy helyi lapnak. Tény, hogy egy pár évvel ezelőtti rekordot is egy tibeti masztiff állított fel.

Egy bennfentes szerint viszont az összes hihetetlenül hangzó ár csak színjáték a laikus közönség számára. Szerintük valódi pénz nem is cserél ilyenkor gazdát, csak a tenyésztők beszélnek össze egymás között, hogy a fantasztikus hírekkel felverjék az árakat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top