Otthon

Így teremts tavaszi hangulatot a lakásban!

Végre itt a tavasz! A természettel együtt mi is újjászületünk, friss energiákkal telítődünk. Újuljon meg a lakásunk is!

A tavasz a megújulás időszaka. Egyre több friss zöldség és gyümölcs kapható, amelyek vitaminokkal, ásványi anyagokkal töltik fel szervezetünket. A szép időben egyre több időt töltünk kinn a szabad levegőn: kirándulunk, biciklizünk, sportolunk, miközben élvezzük a nap jótékony sugarait.

Otthonunkat is érdemes ilyenkor felfrissíteni: egy alapos szortírozás és minden zugra kiterjedő nagytakarítás után laza, könnyed tavaszi dekorral csinosítani.

A kikelet esszenciáját számomra a pasztellszínek tükrözik leginkább. Ezek a finom árnyalatok remekül kombinálhatók egymással, felfrissíthetjük velük a lakás fáradtabb sarkait, hatásosan feldobhatjuk a megszokott dekort.

A tavaszi hangulat megteremtésére a legegyszerűbb megoldás, ha beszerzünk néhány új kiegészítőt, amelyek illenek a már meglévő berendezéshez. Így a lakás bármely helyiségét könnyen és gyorsan kicsinosíthatjuk.

A nappaliba például választhatunk egy-két új díszpárnát, vagy feltehetünk egy világosabb színű függönyt. A hálószobát vidám mintájú ágyneműhuzattal frissíthetjük fel. A konyhába tehetünk új konyharuhát, a terítéket kiegészíthetjük néhány színes bögrével, tálkával vagy alátéttel, és akár a fürdőt is feldobhatjuk pár friss törülközővel.

Ha ennél visszafogottabb átalakításra van csak lehetőségünk, akkor egy kis asztalra vagy alacsonyabb szekrény tetejére is készíthetünk tavaszváró kompozíciót. Én például a nappalinkban a kis szekrényen lévő fehér dísztárgyak közé tettem néhány szál tulipánt és csinos kaspóba helyezett hagymás jácintot, és máris üde, friss illattal telt meg a levegő.

Ha vállalkozó szelleműek vagyunk, akkor jó ötlet lehet új életre kelteni a régi, kopott bútorokat egy kis festék segítségével, vagy belevághatunk a balkon, terasz felfrissítésébe is.

Akár az irodába is bevihetjük a tavasz hangulatát: tegyük az írószereket mutatós, pasztell színű pohárba, esetleg vihetünk pár szál virágot is az asztalra.

Lényeg, hogy ilyenkor tavasszal törekedjünk a könnyed, világos, levegős összhatásra, és ne feledjük: a kevesebb több elve mint mindig, ezúttal is érvényes.

 

Tavaszi otthon frisstés

 

Nézd meg az összes tavaszi képet a Café Mystra blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top