Hétvégi kirándulás közben ráakadtunk egy szép, termetes akácfára. A legjobbkor, ugyanis teljes díszben pompázott. Épp nyíltak fehér virágai, a fa szinte roskadozott a fürtökben lelógó virágzat súlya alatt. Jellegzetes, édes illatát már messziről érezni lehetett.
Mit tehettünk mást, fogtuk magunkat, és szedtünk a mézes illatú fürtökből. Hazatérve még aznap készítettünk belőlük akácszörpöt. Tartósítószerek nélkül, ahogy még a nagymamától tanultuk.
Hozzávalók:
• por- és szmogmentes helyről szedett akácvirágzat
• 1 db citrom
• 1 kg kristálycukor
• 1 l víz
• befőttesüveg
Elkészítés:
Az akácvirágokat átnézzük, kirázogatjuk, hogy ne maradjon bennük bogár vagy hangya.
A fürtök száráról a virágokat leszedegetjük, lehúzzuk, úgy töltjük meg velük a befőttesüveget.
Szirupot készítünk: a kristálycukrot a vízzel felforraljuk. Amikor a szirup kihűlt, feltöltjük vele az akácvirággal megtöltött befőttesüveget.
Aztán hogyan tovább? Kattints, és minden kiderül a hobbikert.hu cikkéből!>>