Otthon

Leesett egy csempe? Négyszázezer forint lesz!

Neked is van olyan ismerősöd, akinél leesett egy fürdőszobacsempe, tenyérnyi helyen elengedett a tapéta, de a javítás mégis százezres tétel volt? Mert közben kiderült, hogy rosszak a csövek, a fal meg felázott. Mi tegyél, ha nincs kéznél nagyobb összeg, de a sürgős felújítás elkerülhetetlen?
Leesett egy csempe? Négyszázezer forint lesz!

A legtöbb nagy felújítás kicsinek indul: egy leesett csempe is szolgálhat okként a rég halogatott felújításra. A csövezés véséssel, anyaggal 40 ezer, ugyanennyi az új wc, tartállyal és beépítéssel. Ha már belekezdesz, akkor igyekszel mindent egy kalap alatt elintézni. A bojler bekötéssel 70 ezer, a kád beépítéssel 50 ezer, a mosdó és a csaptelepek felszereléssel együtt egy újabb ötvenes. Anyagköltséggel, a mester munkadíjával együtt már 300 ezernél jársz, és akkor még a csempézés százezres tételével, amiért amúgy belekezdtél, nem is számolsz.

Nem jársz jobban egy linóleumcserével sem. A felszedéskor feltéped vele a régi korhadt parkettát is, máris indulhat a padlófelújítás. Egy 20 nm2-es szoba aljzatkiegyenlítése munkadíjjal 25-30 ezer forint, a padlószőnyeg legalább ennyi, de a laminált parketta sem olcsóbb, ha mester rakja le. Ha járólapot veszel, ennek dupláját, tripláját is ráköltheted, és máris százezres tételnél jársz. A lejövő tapéta esetén komolyabb probléma is állhat a háttérben. A felázott fal javítása, glettelése, vakolása nagyobb felületen több tízezres tétel. Ha a legolcsóbb tapétát teteted is fel, megint átléped a pénzügyi lélektani határt.

Fontos, hogy ilyenkor gyorsan pénzhez jussunk, hiszen ki akar hónapokig egy építkezésen lakni – mondja dr. Rajmonné Veres Ibolya, az OTP Bank igazgatója. – Amikor szalad a lakás, nem szeretünk papírt töltögetni a bankban. A személyi kölcsön igénylése során ezért mi saját ügyfeleink számára egyszerű, könnyű és gyors ügyintézést biztosítunk, az igénylő jó eséllyel meg is kapja a kölcsönt. Mi több, a kölcsönszerződés megkötésétől számított egy órán belül a számlára utaljuk az összeget. Az OTP Banknál ráadásul most június 13-ig kedvezményes kondíciók mellett vehető fel személyi kölcsön, nemcsak váratlan felújításra, de bármilyen célra, akár nyaralásra vagy esküvőre is.”

A tájékoztatás nem teljes körű (THM: 24,69% illetve 23,49%).

Részletes feltételek: www.otpbank.hu, 06 1/20/30/70 366 6666, 06 40 366 666

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top