Otthon

Mit lehet kezdeni egy franciaerkéllyel?

Franciaerkély: egy erkély nélküli erkélyajtó, ahonnan nem lehet kilépni, legfeljebb egy keskeny szegélyre. A biztonságról a szokásos magasságú erkélykorlát gondoskodik. Szellőztetés és fényviszonyok szempontjából jobb, mintha egy ablak lenne beépítve, de hogyan használhatjuk ki a legoptimálisabban?

Sokan csak nyűgnek érzik a franciaerkélyt, hisz oda nem  lehet kiülni egy kávéval és egy jó könyvvel a kezünkben. Nem tarthatunk rajta csevegős délutánt. Arra sem ad módot, hogy kivonuljunk egy cigire, hogy ne a szobában pöfékeljünk. Talán jogos, ha úgy érzik, van is erkély, meg nincs is. Ablaktisztáskor plusz egy suvickolnivaló felület, amikor pedig növényeket akarunk kirakni, rá kell jöjjünk, hogy iszonyatosan kicsi. Mégis sokaknak ez az egyetlen módja, hogy kicsit közelebb hozzák magukhoz a természetet. Nem mindegy, az ablakon kinézve milyen kép tárul elénk. Mennyivel jobb érzés színes virágokkal borított erkélyre kitekinteni, mint a csupasz korlát látványán búslakodni.

mit lehet kezdeni egy franciaerkéllyel?

 

A padlóig lenyúló ajtó remek lehetőség a külvilág becsempészésére, egy kis leleménnyel a szobanövények nyaraltatása is megoldható itt.  A szűk hely jól kihasználható, ha a cserepeket a rácsozathoz erősített tartókba állítjuk vagy pl. a futórózsát, borostyánt futtatunk a rácsokra.

mit lehet kezdeni egy franciaerkéllyel?
 
mit lehet kezdeni egy franciaerkéllyel?
 
 

Még több ötlet és inspiráló kép a Balkonada blogon!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top