Otthon

Se kád, se tusoló: ilyen egy indonéz fürdőszoba

Az indonéz fürdőszobákban sok újdonsággal találkozhat a kényes utazó. Az ország lakosságának legnagyobb része ilyen helyen tisztálkodik, naponta többször, ha van rá alkalom, akkor akár naponta háromszor is a nagy meleg miatt. De mi olyan különleges benne? Lássuk!

Emlékeztek még a nagyi lavórból tisztálkodás módszerére? Na, akkor valami hasonlót képzeljetek el, csak mindezt nagyban.

Lássuk csak, mi és hogy van: belépve az ember a guggolós wc mellett meglát egy nagy “lavórt” vagy inkább kádat, ami kívül belül ki van csempézve.  Figyelem, nem beleugrani, mert nem arra való. Szóval ebbe a kádba minden nap friss vizet engednek, amit aztán egy merőedénnyel szépen kimernek. Merőedényt mindenféle színben, méretben és sokféle formában lehet kapni (láttam romantikus szív alakút is már) a piactól kezdve a műanyagos bolton át a hiperig.  A tisztálkodás pedig tényleg a nagyi-féle lavorból tisztálkodós módszerrel folyik…csak itt az egész fürdőszoba ki van csempézve, egy helyen pedig egy beépített lefolyó segíti a felesleges víz eltávozását. Tehát ne féljetek, hogy szétpancsoljátok a vizet, mert itt lehet, sőt kell is….

Szóval hogyan is történik egész pontosan a fürdés? A teljes cikket az Irány Bali blogon találod!

 

Se kád, se tusoló: ilyen egy indonéz fürdőszoba

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top