Otthon

5 híres ház, 5 híres filmből – még mindig állnak

Elképesztő házak elképesztő filmekből. Ezekbe mi is szívesen beköltöznénk...!

A Meglógtam a Ferrarival című film, melyben Matthew Broderick még kiskölyök, döbbenetes, de már csaknem harminc éve készült. A ház viszont 1953-ben épült, körülbelül egy hónapja pedig legújabb tulajdonosa vehette birtokba, aki több mint 1 millió dollárt fizetett érte.

bbc.com

Forrás: bbc.com

Brigitte Bardot volt a női főszereplője annak a kultikus drámának, mely Megvetés címmel 1963-ban került a mozikba. A ház egyébként Caprin található, egészen elképesztő kilátással. Egy olasz építész alkotása.

bbc.com
Forrás: bbc.com

A Nagy Lebowski. Hát igen, ez is döbbenetes, de már jó néhány évtizeddel ezelőtt vált örökre emlékezetes filmmé. A házat 1961 és 1963 között építették. Az épület egyébként egy domboldalon fekszik, és nemcsak azért különleges, mert a nappali egyből a medencébe nyílik, hanem mert 750 tetőablaka is van.

bbc.com
bbc.com

1968-ban épült az a ház, mely Sean Connery miatt emlékezetes. Pontosabban a 1971-es James Bond-mozi kapcsán. Az épület Palm Springsben található, és ebbe a medencébe hajítja Bond a támadóit, persze csak néhány akrobatikus mozdulatsor után.

bbc.com
Forrás: bbc.com

Kim Basinger, Kevin Spacey, Russel Crowe, Danny DeVito – szép névsor ez: a Szigorúan bizalmas! szereplőgárdájáé. A ház pedig tökéletes kiegészítése volt a karaktereknek.

Híres filmek híres házai - galéria
 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top