Otthon

4+1 játék, amihez elég egy kréta

Tényleg csak kréta meg játékos kedv szükséges ezekhez az ötletekhez, kb. 2 órán keresztül játszottunk az én két fiammal, plusz a hozzánk csapódó másik két gyerekkel. A gyerekek kora 5 és 9 év között volt.

Mit lehet csinálni egy krétával? Nem csak szépséges rajzokat készíteni, bár az is jó móka lehet, de a lányok valószínűleg sokkal jobban élveznék. Most kifejezetten fiús játékokat gyűjtöttem össze, sok mozgással, ugrálással, saját ügyesség megmérettetésével.

Hagyományos ugróiskola

Nos, ez a nagyobbaknak “bébikönnyű” meg “ovis”, de egy 4-5 éves simán végigugrál rajta újra meg újra. Nem kell feltétlenül megmaradni a hagyományos 3-2-1-2 kockájú rajzolatnál, lehet bővíteni, hosszabbítani, nehezíteni. És természetesen visszafelé is végig kell ugrálni.

4+1 játék, amihez elég egy kréta

Célba dobás

Rajzoljunk egymás köré 4-5 egyre nagyobb kört. A középső éri a legtöbb, a szélső a legkevesebb pontot.

Egy kijelölt helyről kell dobni. Aztán mondjuk 3 dobás után össze lehet adni a pontokat.

A szivaccsal meglepően nehéz célozni, viszont a kréta meg több dobás után eléggé széttörik. Viszont jól látható, hogy hova esett le, mert színes nyomot hagy maga után.

4+1 játék, amihez elég egy kréta

A további 2 játékot a Zenzero Divat blogon találod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top