Otthon

Kreatív közösségi ajándék esküvőre: ujjlenyomatfa

Akár a saját esküvődet tervezed, akár vendégként vagy hivatalos egy lagziba, ez a kedves ujjlenyomatfa biztos siker lesz. Ha viszont az ifjú pár az ujjlenyomat mellé a fényképed is be akarja ragasztani, kezdj gyanakodni, hogy túl sok CSI-t néztek, és csak azért szervezték meg az esküvőt, mert szükségük van az adatokra egy családi titok felgöngyölítéséhez. Madárberkenye, a Meska alkotója, a <a href="http://www.meska.hu/Shop/index/8655" target="_blank">nyers fűzből font kosarakkal foglalkozó Madárberkenye</a> megmutatja lépésről lépésre, hogy mit kell tenned, ha valami különleges ajándékot keresel.

Tréfán kívül tökéletes esküvői emlék, de közös ajándék is lehet egy ujjlenyomatfa, ami sokkal könnyebben elkészül, mint egy igazi, komoly családfa. Állítólag különben is divat faliképet ajándékozni, és ami fontos, nagyobb pénzszórás nélkül adhatunk valami emlékezeteset, amiben mi is benne vagyunk. A helyszínen készült kép biztosan nem ilyen sterilen néz majd ki, miután mindenki rajta hagyta a kézjegyét, főleg ha a kicsiket is hagyjuk alkotni, vagy megvárjuk a feladattal, amíg leszáll az éj. Csak egy jó ágas-bogas fát kell megrajzolnunk előre egy nagyobb kartonra, és beszerezni a megfelelő képkeretet.

Amire szükséged lesz:

– Egy nagyobb képkeret (érdemes figyelembe venni a meghívott vendégek számát és ehhez igazítani a kép méretét)
– A képkeretbe illeszkedő vastag fehér karton
– Ceruza
– Radír
– Vízfesték
– Ecset

Kreatív közösségi ajándék esküvőre: ujjlenyomatfa

Előkészületek

1. Első lépésként tervezzük meg a fa törzsét, majd rajzoljuk elő halványan ceruzával. Kalkuláljunk a vendégek számával, és tervezzünk előre a hellyel, hogy minden vendégnek jusson hely.

2. Tervezhetünk kedves kis részleteket is a fába, például egy szívet formázó kacskaringós ágat, szerelmes madarakat, pillangókat, vagy bármilyen figurapárt, akik majd az ifjú párt jelképezik.

3. Tervezhetünk bármilyen faformát a pálmafától az almafán át a fenyőfáig, ha mondjuk téli az esküvő, rajzolhatunk kacskaringós mesefát is Tim Burton után, vagy ha kisebb esküvőről van szó, elég lehet néhány ág is. Íme néhány ötlet a lehetséges variációkra:

Kreatív közösségi ajándék esküvőre: ujjlenyomatfa

4. Fessük meg a fa törzsét tetszőleges színű vízfestékkel, majd hagyjuk megszáradni.

Kreatív közösségi ajándék esküvőre: ujjlenyomatfa

Az esküvőn

A képet vigyük magunkkal, majd kérjünk meg minden vendéget, hogy egyesével mártsák az egyik ujjukat benedvesített vízfestékbe, és nyomjanak ujjlenyomatot a képre. Az ujjnyomok képezik majd a fa leveleit.

Kreatív közösségi ajándék esküvőre: ujjlenyomatfa

Ha az összes színt használjuk, megvan az esély arra, hogy túlságosan tiritarka lesz a végeredmény, ezért érdemes előre kiválasztani 3-4 árnyalatot, és megkérni mindenkit, hogy lehetőleg ezek közül válasszanak. Még jobb, ha azt a szétszedhető festékkészletet visszük, amin korongonként van kétféle színvilág.

Kreatív közösségi ajándék esküvőre: ujjlenyomatfa

Utolsó simítás

A kész művet hagyjuk megszáradni, majd később mehet méltó helyére, a keretbe. Ha szeretnénk, a lap aljára írhatjuk a dátumot és a pár nevét, vagy valamilyen találó, kedves idézetet.

Kreatív közösségi ajándék esküvőre: ujjlenyomatfa

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top